Asociația 4Culture participă la Simpozionul Internațional de Dans Contemporan din Franța

România este reprezentată la simpozionul internațional organizat de Universitatea de Arte din Philadelphia și găzduit de ICI-CNN din Montpellier. În perioada 10 – 13 iulie, 50 de artiști și cercetători se reunesc pentru a dezbate și prezenta abordări inovatoare ale dansului contemporan.

Asociația 4Culture, reprezentată de Andreea Căpitănescu și Marius Gheorghe, prin programul Cantemir 2023 dezvoltat de Institutul Cultural Român, participă la simpozionul – intitulat „Critical Bodies: borders|ACCESS|care” cu scopul de a reprezenta România și de a atrage potențiale colaborări și manifestări culturale. În această perioadă, Andreea Căpitănescu și Marius Gheorghe participă la conferințe, workshop-uri și discuții panel ce vor rezulta într-un studiu documentar de modele și practici în artele spectacolului.

 

Simpozionul își propune să lărgească viziunea participării culturale: „Frontierele geopolitice sunt cruciale în lumea noastră și reprezintă limite materiale și politice stricte pe care multe corpuri le încalcă pentru supraviețuire. Alte granițe, deși mai puțin materiale, ne modelează viețile și acțiunile. Granițe estetice și formațiuni ale artei. Diferențele sociale. Cartierele orașului. Discipline academice. Categoriile conceptuale. Un sentiment sâcâitor de apartenență sau de a nu face parte din… Senzație de conformare sau un sentiment ciudat. Mișcările noastre formează și extind continuu limitele granițelor, modelându-le și deformându-le, răsucindu-le liniile, estompând forma.” Thomas F. DeFrantz & Isabel Ginot

 

„Critical Bodies: borders|ACCESS|care” abordează diferite tendințe, practici și tematici în sfera spectacolului și a artelor performative, iar participarea asociației 4Culture  demonstrează că domeniul cultural și expresia artistică contemporană ne poate conecta la un discurs și la o dinamică internațională, culturală, civică și economică.

 

Intimate Choreographies – Rencontre Internationale,

 o producție românească într-o dinamică globală


Această activitate este o parte integrantă din proiectul Intimate Choreographies – Rencontre Internationale, dezvoltat de Asociația 4Culture. Proiectul pornește de la nevoia de a plasa activitatea coregrafică și performativă românească la scară internațională și de a oferi o vizibilitate reprezentărilor culturale românești. În luna septembrie, Asociația 4Culture o să participe cu spectacole în premieră în cadrul festivalului Magdalena din Montpellier cu sprijinul partenerului ICI-CCN Montpellier și rețeaua de cooperare europeană Life Long Burning.

––

Acest proiect este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. Institutul Cultural Român nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.