Open Call. ”Lifeboat” art residency

Rezidență artistică la Timișoara

Asociația 4Culture lansează un open call pentru rezidența artistică „Lifeboat”, care face parte din conferința Celebrating Trouble – Choreographic Convention.
Proiectul este organizat de Asociația 4Culture și o să se desfășoare în Timișoara, în perioada 25 septembrie (sosire) – 8 octombrie (plecare).
Rezidența „Lifeboat” este destinată artiștilor care au resimțit efectele unor crize profunde precum repercusiunile invaziei în Ucraina de către Rusia, dar și artiștilor din regiuni în care comunitățile se confruntă cu crize socio-politice sau naturale, care au consecințe tragice similare.

Despre rezidență
Rezidența invita artiști cu o viziune proactivă să se alăture timp de 2 saptamani unui context artistic ce își propune sa abordeze situația infrastructurii culturale afectate de război/ dezastre naturale sau alte crize majore cu care s-au confruntat în regiunile de unde provin. Traseul rezidenței urmărește maniere în care arta poate avea un impact în cazuri de crize similare.
La sfârșitul rezidenței, artiștii vor putea prezenta rezultatele cercetărilor sale și vor fi invitați în calitate de speaker la discuția de tip panel „Arta ca mijloc de supraviețuire”, în data de 7 octombrie.

Cum aplici:
Participarea este gratuită și se va face pe bază de înscriere.
Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul „LifeBoat” la adresa coordination@4culture.ro, în care să atașeze CV-ul sau biografia, în limba engleză sau română.

Termen limită: 10 septembrie 2023
Locul de desfășurare: Centrul de Proiecte, Timișoara
Perioada de desfășurare: 25 septembrie – 8 octombrie 2023.
Beneficii:
-Onorariu:
-Sprijin logistic și administrativ pe întreaga durată a rezidenței;
-Acces la un program de întâlniri cu artiștii și partenerii proiectului, la evenimentele interne și la cele deschise publicului larg ale conferinței Celebrating Trouble – Choreographic Convention;
-Posibilitatea de a participa în cadrul laboratorului de creație ”Working Method”, coordonat de Enkidu Khaled în aceeași perioadă.
___________________

Celebrating Trouble. Choreographic Convention prezintă un program dedicat artelor performative și multidisciplinare. În perioada 4 – 8 octombrie, în Timișoara, se vor desfășura spectacole de dans și performance, expoziții și discuții de tip panel cu speakeri și performeri care activează pe scena culturală internațională. Puteți consulta programul accesând site-ul Asociației 4Culture.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă, Revista Golan, Empower Art&Artists.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Celebrating Trouble – Choreographic Convention este organizat de Asociația 4Culture în parteneriat cu danceWEB Viena și Rețeaua Europeană Life Long Burning și co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.