Super:Serios: ‘aproape departe’ / ‘far to close’ / Life Long Burning 2020

Deci, ieși din casă, te oprești la covrigi sau te întâlnești cu un prieten, vă intersectați cu o pisică neagră sau vă prinde ploaia, ajungeți pe o terasă cu umbrele sau … Situațiile din oraș presupun de multe ori decizii care se ramifică în direcții uneori neașteptate. super:serios a invitat publicul în spațiul WASP Working Art Space and Production (Str. Ion Minulescu 67-93, corp E, etaj 2, sector 3), să exploreze împreună direcții și narațiuni adunate din oraș prin intermediul unui joc-performance.

Aproape departe (Far to Close) este un boardgame la scară umană ce explorează interacțiunea urbană și modurile în care ne apropiem și ne distanțăm în contextul orașului.

super:serios este un studio de design ce dezvoltă proiecte interdisciplinare pornind și urmărind experiențe de joacă în strânsă relație cu contextul urban. Pornit ca un dialog între un designer de jucării și un un arhitect urbanist, super:serios îmbină în proiectele lor tangibilul cu digitalul pentru a cerceta unde pot duce circumtanțele de joc în explorarea contextelor reale. Membrii echipei sunt Maria Mandea, Teodora Ungureanu și Sebastian Comănescu.

Conceptul jocului a pornit de la discuții alături de Diana Michiu și Raisa Parpală. Artiștii au dezvoltat un joc-instalație, ce permite jucătorilor discuții despre oraș într-un context cât mai liber, fără presiunea unei dezbateri. Una din regulile esențiale ale jocului este păstrarea distanțării fizice. Fiecare jucător trebuie să păstreze o distanță de minim un pătrat față de oricare alt jucător. Această regulă este parte esențială din joc pentru că permite blocarea adversarilor. Distanțarea nu mai este doar o regulă legată de pandemie ci o regulă a jocului și o modalitate pentru a îl câștiga.

‘aproape departe’ / ‘far to close’ a fost dezvoltat în cadrul proiectului cultural Life Long Burning 2020.

LIFE LONG BURNING 2020

Producător: Asociația 4Culture
Co-Producător: WASP Studios
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, proiect multianual co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.


Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, feeder.ro, IQads, România Pozitivă

Credite foto: Diana Păun

▪️ Prezentarea finală a avut loc pe 17.09.2020 // 18:00 – 21:30
WASP Working Art Space and Production

Credite foto: Vlad Dinu