RAW Practices in Performance Art – Workshop cu DD Dorvillier

WASP Studios și Asociația 4Culture vă invită la workshop-ul „Atinge, Mișcă-te, Vorbește, Scrie – Observarea practicilor”, susținut de coregrafa și dansatoarea DD Dorvillier, pe 26 septembrie, 2019, la WASP Working Art Space and Production, în București.

▪ Workshop-ul se adresează dansatorilor si coregrafilor/ persoanelor interesate de domeniul artelor performative.
▪ Participarea este gratuită și se face prin transmiterea unui CV în limba engleză la adresa contact@waspmagazine.com.
▪ Număr limitat de participanți
▪ Dată și oră: 26.09.2019 // 11:00 – 13:00
▪ Locație: WASP Working Art Space and Production (Strada Ion Minulescu 67 – 93, Fabrica Flaros, corp E, etaj 2)

Evenimentul este organizat de WASP Studios în cadrul programului cultural RAW Practices in Performance Art, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

▪ Detalii workshop:

Atinge, Mișcă-te, Vorbește, Scrie – Observarea practicilor

În acest atelier, vom explora patru elemente intrinsece practicii coregrafice – atingerea, mișcarea, vorbirea, scrierea. Fiecare practică are aceeași durată, variind între un minut și o oră. Modul caracteristic prin care fiecare dintre noi interpretează lucrurile va ieși la iveală, iar acest lucru devine un subiect de cercetare. Observăm cum lucrăm, vedem și gândim. Practicile acționează ca o oglindă, un spațiu reflexiv în care putem descoperi și inventa colectiv și individual. Experiența proprie, curiozitatea și dorința de a împărtăși sunt combustibilul pentru experimentarea formelor emergente, a cunoștințelor împărtășite, a noilor modalități de a fi împreună cu întrebările legate de coregrafie. Vă rugăm să aveți la voi un caiet și ceva cu care să scrieți.

***
Prin practica sa artistică, DD Dorvillier a pus întotdeauna la încercare definițiile prestabilite, inclusiv pe cele personale, cu privire la dans și coregrafie. Prin dezvoltarea unor lucrări prin intermediul abordărilor filozofice, conceptuale și fizice, ea cercetează relațiile complexe dintre gest, statutul de spectator, corp, limbaj și percepție, într-o manieră ludică, dar și de natură imediată. Abordarea sunetului, luminii și obiectelor ca materiale cvasi-lingvistice reprezintă baza procesului ei. În ultimii ani, a acordat o atenție specială modului în care spațiul influențează lucrările sale artistice.

Înainte de a se muta în Franța, în 2010, a locuit și lucrat în New York timp de 20 de ani. În 1991, ea și coregrafa Jennifer Monson au creat Matzoh Factory în Williamsburg, Brooklyn. Pentru mai mult de un deceniu, studioul a reprezentat un refugiu de bază pentru experimentare, unde artiștii se adunau pentru spectacole, repetiții și lecturi.

Lucrările sale au fost prezentate și produse în New York și Europa, la scară largă. A primit numeroase premii, iar în 2008 a fost mentor artistic (alături de Trajal Harrell) în cadrul programului DanceWeb, la ImPulsTanz. A lucrat ca artist-cercetător asociat în cadrul programului exerce la ICI – CCN în Montpellier, în perioada 2017 – 2019, fiind în prezent artist asociat la Centre de développement chorégraphique national (CDCN) – “Le Dancing”, în Dijon, Franța. În 2019, ea și compozitorul Sébastien Roux vor inaugura La Corvette, un nou spațiu pentru cercetare și experimentare în dans și muzică, în rurala Burgundie, Franța.
humanfuturedancecorps.org

***
RAW Practices in Performance Art reprezintă un program cultural de cercetare artistică și cooperare internațională, organizat în perioada 2018 – 2019, în București, Iași și Montpellier (Franța). Programul a luat naștere la inițiativa WASP Studios din dorința de a contribui la îmbunătățirea infrastructurii în domeniul artelor contemporane, a mobilității și cercetării artistice, precum și a condițiilor de producție și arhivare a procesului și rezultatelor creative. Totodată, acesta își propune să contribuie la lărgirea accesului la educație și cultură pentru tinerii din România, prin asigurarea gratuită a mediului creativ și a resurselor necesare de susținere a unor noi producții artistice și diseminării lor către public.

***
Producător RAW Practices in Performance Art: WASP Studios
Co-producător: Asociația 4Culture
Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: ICI – CCN Montpellier Occitanie
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista Arta