Proiect în desfășurare

Asociația 4Culture anunță lansarea proiectului Hardrive – Deep Inside, ce va cuprinde  o nouă colaborare cu Judith State, nominalizată de 4Culture ca artist Creative Crossroads, în cadrul rețelei Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe. 

În cadrul LLB, Judith va beneficia de suportul retelei europene pentru cercetare artistica si dezvoltarea unei noi creatii coregrafice.

O primă etapă de prezentare publică va avea loc în luna septembrie 2020, la București.

Dansatoare și coregrafă cu pregătire de bază în dansul clasic și licența în limbi străine, Judith este într-un continuu proces de schimbare și asimilare, experimentând cu diverse forme ale artei contemporane, de la teatru, film, muzică și dans.

Încercetarea ei curentă, care îi implică și pe muzicianul Radu Dumitriu si performerul István Téglás, Judith State este preocupată de procesele de amintire și călătorie înapoi în timp, până la cele mai personale straturi ale copilăriei și rădăcinile ei pe jumătate maghiare, chestionând subiecte precum felul în care mixtul intercultural setează perspectivele unei personalități ‚indecise’ sau ‘cât de mult depindem de experiențele noastre timpurii, de felul în care le interpretăm și ne modelează?’,  printr-o abordare autobiografică ce combină mișcarea, cu textul vorbit, interpretarea vocală și muzica live electronică.

În noua sa creație, artista este interesată de noi moduri de organizare coregrafică a mișcării cotidiene și de transformarea sunetelor obișnuite ale corpului în muzică, cu focus pe umanitatea vieții cotidiene în mișcare.

Producție: Asociația 4CULTURE

Co-Producător: WASP STUDIOS

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, cu sprijinul Programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă