Open Call. Workshops and performance with artist Myriam Van Imschoot

Ateliere și performance alături de artista Myriam Van Imschoot

A SONG FOR EVERYONE

Ești un iubitor de natură, sau un pasionat de sunete, sau poate amandoua?
Ai un interes deosebit pentru insectele și te întrebi cum putem învăța chiar și noi, oamenii, din arta comunicarii lor?
Vino și tu să te alături acestui proiect pentru deveni parte dintr-un spectacol sonor alături de un grup de artiști internaționali.
Cum te poți înscrie? Primim cu plăcere toate candidaturile și suntem deschiși la multe posibilități.

Ce anume
Artista Myriam Van Imschoot, stabilită în Bruxelles, oferă gratuit o serie intensivă de ateliere experimentale de sunet care se vor desfășura în Timișoara și vor culmina cu un spectacol intitulat A SONG FOR EVERYONE.

Aceste ateliere fac parte din programul cultural „Celebrating Trouble – Choreographic Convention”. Evenimentul este organizat de Asociația 4Culture, în parteneriat cu danceWEB Viena și Rețeaua Europeană Life Long Burning, co-finanțat de Programul Europa Creativă, un program al Uniunii Europene, organizat cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, în cadrul Programului European Echoes.

În cadrul acestor ateliere, participanții vor explora relațiile dintre oameni, sunetele naturii și lumea care îi înconjoară. Acestea vor fi coordonate de Myriam Van Imschoot și artiștii colaboratori Caroline Daish, Irena Radmanovic, Lendl Barcelos și Jean-Baptiste Veyret-Logerias.
Mimetismul este un aspect important în acest context. Cum putem să scoatem sunete asemenea unor lăcuste sau a unor greieri, cum putem, ca oameni, să fim inspirați de comportamentul colectiv și organizațiile sociale din lumea animalelor, care este relația noastră cu respirația, vântul și sunetele materiei?

Lucrările artistei Myriam Van Imschoot sunt creative, incluzive și au mereu o tenta de umor. In fiecare spectacol, ea propune o călătorie fantastică în lumea sunetelor, unde fiecare element rezonează la vibrațiile frecvențelor.

Atelierele vor începe cu exerciții fizice și jocuri de percepție, apoi treptat va urma prezentarea unor tehnici de lucru inspirate de insecte, avioane, trompete și alte elemente abstracte. Discuțiile și feedback-ul sunt personalizate și vor ține cont de contextul creat.

Cine
Suntem în căutarea persoanelor de orice vârstă din Timișoara și din zonele apropiate, care doresc să participe la întregul program de ateliere și să fie actori în spectacolul “A Song For Everyone”. Abilitățile vocale nu sunt necesare. Pentru: iubitori de natură și artă, oameni curioși, deschiși către un proces de descoperire.

Locație
Pavilionul ISHO, Bulevardul Take Ionescu 50-52, Timișoara.

Limbă
Comunicarea o să se realizeze în limba engleză. Dacă va fi necesar, putem oferi traducere în limba română. Alte limbi pe care artista le poate folosi sunt: franceza, italiana, sârba, germană și bineînțeles, comunicarea nonverbală.

Program
6 sesiuni de ateliere a câte 3 ore
28 Septembrie: 7 – 10 PM
29 Septembrie: 7 – 10 PM
30 Septembrie: 7 – 10 PM
3 Octombrie: 7 – 10 PM
4 Octombrie: 3 – 6 PM + pauză de cină + 7 – 10 PM

Repetiție și 2 spectacole
Vineri 6 octombrie, Repetiție generală: 6 PM – 9 PM
Sâmbătă 7 octombrie, Spectacol: 6 PM – 9 PM, spectacolul de la 8 PM.
Duminică 8 octombrie, Spectacol: 3PM – 6PM, spectacolul de la 5 PM.
Taxa de voluntariat
Oferim un onorariu de 30 EUR per spectacol / 60 EUR în total.
Promitem o experiență unică, plină de sunete subtile!
Cum să aplici
Trimite-ne câteva rânduri despre tine și de ce ai vrea să te alături, la adresa coordination@4culture.ro, cu subiectul e-mailului: „A song for everyone”, până pe 15 septembrie 2023.

_________________

Celebrating Trouble. Choreographic Convention prezintă un program dedicat artelor performative și multidisciplinare. În perioada 4 – 8 octombrie, în Timișoara, se vor desfășura spectacole de dans și performance, expoziții și discuții de tip panel cu speakeri și performeri care activează pe scena culturală internațională. Puteți consulta programul accesând site-ul Asociației 4Culture.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă, Revista Golan, Empower Art&Artists.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Celebrating Trouble – Choreographic Convention este organizat de Asociația 4Culture în parteneriat cu danceWEB Viena și Rețeaua Europeană Life Long Burning și co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene