Art and Landscape Narratives – apel proiecte artistice

Asociația 4Culture lansează apelul de propuneri de proiecte artistice din cadrul programului multianual Art and Landscape Narratives, în cadrul căruia se va realiza și prezenta o creație nouă – instalație eco-media performing arts, curatoriată de artista Marilena Preda Sânc.

Apelul este deschis artiștilor care activează transdisciplinar în artele vizuale contemporane, folosind mediile video-art, performance, sound-art, instalație multimedia. Asociația 4Culture va selecta 5 artiști din România, ce vor dezvolta creații noi ce abordează relația dintre artă și ecologie. Lucrările vor fi ulterior expuse în cadrul unei instalații ce va fi prezentată la WASP Working Art Space and Production în 2021.

Condiții de participare:

  • CV/biografie artistică
  • Portofoliu lucrări (link-uri video, foto)
  • Statement artistic și concept (maxim 2 pagini), transmise prin email / wetransfer, la adresa: coordination@4culture.ro.

Deadline aplicații: 25 septembrie 2020

Artele vizuale actuale din România, practicile curatoriale, teoria artei și creația artistică se dezvoltă din ce în ce mai mult spre subiecte axate pe eco-democrație și pe existența umană în zilele noastre. Marilena Preda Sânc, cu o cunoaștere profundă a scenei de artă vizuală locală și mondială, va coordona o expoziție axată pe cercetarea conceptuală a contextelor sociale și politice, a problemelor de gen, a ecologiei și a istoriilor locale / globale, analizând efectele globalizării în era digitală și prezentarea, în perspective antropologice și geopolitice, a istoriilor unei omeniri care își redefinește identitatea spre o atitudine mai responsabilă.

„Practicile Eco Art reprezintă un teritoriu transdisciplinar, interstițial, hibrid și multimedial în arta contemporană. Artele vizuale și artele spectacolului se poziționează frecvent în sfera dialogului social, politic, educațional din perspectiva unei umanități opacizate de un consumism exacerbat. Natura și natura umană au avut de suferit. Eco Art aduce în atenție natura și pericolele generate de poluare dintr-o dublă perspectivă estetică și militantă. Esențial este să înțelegem Eco Arta ca un mod curat și etic de a gândi și reflecta lumea contemporană.” (Marilena Preda Sanc)

ART AND LANDSCAPE NARRATIVES

Producție: Asociația 4Culture

Program multianual co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Credit foto: Claudiu Cobilanschi, proiect ERGONOMICA (Asociația 4Culture, 2017)