Intimate Choreographies – Rencontre Internationale: o intervenție performativă românească, prezentată în premieră în Franța

Intimate Choreographies – Rencontre Internationale este instalația performativă propusă de Asociația 4Culture pentru cea de-a treia ediție a Festivalului Magdalena, care este orientat cu precădere către teatru, performance și dezvoltarea unei comunități dinamice multiculturale.

Creată după un concept de Andreea Căpitănescu, pornește de la ideea că spațiul de supraveghere poate genera, de fapt, o intimitate emoțională profundă, care odată transpusă în cadrul instalației, subminează structura de putere detașată și neuniformă a tehnologiei.

Artiștii reprezentației, Judith State, Flavia Giurgiu și Elena Vlădăreanu, vor ghida participanții către acțiuni coregrafice comune, integrând totodată momente de reflecție individuală experimentate simultan, prin fragmente poetice redactate și recitate de echipa artistică, traduse în limba franceză de  Diana Nechit și în limba engleză de Florin Buzdugan.

Construcția coregrafică și dramaturgică presupune un sistem audio individual (căști și receiver) la care o să aibă acces fiecare participant.  Scopul acestei intervenții performative este de a explora intimitatea într-un spațiu public, de a ne conecta la noi înșine, cât și la ceilalți, indiferent că mediul citadin ne deviază de la conexiuni profunde și reale.

Intimate Choreographies. Recontre Internationale o să închidă săptămâna festivalului, în data de 30 septembrie, începând cu ora 19:00, în cadrul programului polimorf ”Host to Host” după o idee a artiștilor Marie Clauzade și Marion Coutarel. Reprezentația  o să se desfășoare la MAS DES BROUSSES, o clădire care datează din secolul XVIII-lea și nelocuită de 10 ani, care o să prindă viață cu ajutorul a douăzeci de artiști. Programul Festivalului Magdalena poate să fie consultat aici.

Acest proiect este prezentat la Festivalul Magdalena prin programul Cantemir 2023 dezvoltat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul partenerului ICI-CCN Montpellier și rețeaua de cooperare europeană Life Long Burning.

Acest proiect este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. Institutul Cultural Român nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Parte a proiectului de cooperare europeană Life Long Burning (LLB) – Futures Lost and Found (2023-2026), susținut de programul Europa Creativă al Uniunii Europene.