Augmented Space Agency: Transsystemic Signals / Life Long Burning 2020

19.09.2020 // 18:00 – 21:30
WASP Working Art Space and Production

Intrarea liberă, pe baza de înscriere prin completarea următorului formular: https://bit.ly/3hbNb1a

Transsystemic Signals urmărește aspecte ale mediului natural și ale naturii umane prin interconectarea lor transmediată de semnale electromagnetice emise de vegetația spontană a orașului și propagate către vastul teritoriu al mediilor digitale.

Transsystemic Signals este o instalație artistică interactivă AR (realitatea augmentată) care documentează vegetația spontană regăsite în ruinele arhitecturale ale orașului, prin intermediul unei metodologii inovativ creative de documentare ce utilizează tehnologiile precum biofeedback și fotogrammetrie.

Augmented Space Agency sunt exploratorii ai frontierelor aflate la convergența dintre spațiul fizic și cel virtual, designerii viitoarelor experiențe augmentate digital, arhitecți ai spațiilor virtual-imersive și dezvoltatori de soluții tehnologice inovativ creative.

Activitatea lor gravitează în jurul artelor și tehnologiilor new media XR (AR, VR, MR) capabile să susțină o game diversă de soluții media, experiențe imersive, interactive și augmentate digital. Misiunea lor este de a explora continuumul real-virtual în căutarea inovației tehnologice și a noilor formate media ce pot contribui la dezvoltarea unor noi forme experiențiale de comunicare și vizualizare.

Ciprian Făcăeru – Concept/Virtual Set Design

Andrei Raicu – Sound Design

Florin Dumitru – Software Design

Technological expertise – Dan Făcăeru, Sabin Șerban, Andrei Mușetescu

În timpul vizitei se vor respecta normele sanitare și regulile de distanțare socială. Masca este obligatorie pe toată durata evenimentului. Tuturor participanților li se va lua temperatura la intrare, și nu va fi permis accesul persoanelor cu simptome de răceală respiratorie. În cadrul spațiului va fi permis un număr maxim de 25 persoane, cu respectarea distanțării sociale.

Transsystemic Signals a fost dezvoltat în cadrul proiectului LIFE LONG BURNING 2020, la WASP Working Art Space and Production.

LIFE LONG BURNING 2020

Producător: Asociația 4Culture

Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect multianual co-finanțat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, feeder.ro, IQads, România Pozitivă