OPEN CALL: EXPLORING PLUREALITIES

Laborator – Practicile artistice in relație cu studiile de gen

Termen limită de aplicare: 08.05.2023
Email: coordination@4culture.ro

Asociatia 4Culture lansează un nou apel în cadrul proiectului EXPLORING PLUREALITIES pentru selectarea a 4 artiști/artiste cu abordări multidisciplinare (performance, instalație, video). Vor fi susținute creațiile contemporane noi ce abordează teme precum egalitatea de gen, discrepanțele sociale și culturale, istoriile locale în relație cu mediul și efectele globalizării în era digitală.

Trimite un portofoliu digital, CV-ul tău și un scurt text de prezentare a conceptului artistic propus la adresa coordination@4culture.ro
Cele 4 creații vor fi dezvoltate în cadrul unui laborator coordonat de artista Marilena Preda Sânc în perioada mai-iunie 2023, la WASP Working Art Space and Production și vor fi prezentate public în perioada iunie – septembrie 2023.
Proiectul ”EXPLORING PLUREALITIES” este implementat de Asociația 4Culture în parteneriat cu artista norvegiană Mette Edvardsen.

FINANȚARE:
Se vor asigura onorarii și spațiu de creație pentru artiștii selectați în cadrul proiectului.

Despre proiectul EXPLORING PLUREALITIES:

Prin implementarea unor activități transdisciplinare în domeniul artelor performative și vizuale contemporane, proiectul EXPLORING PLUREALITIES urmărește dezvoltarea audienței și susținerea creatorilor de artă contemporană din România, în parteneriat cu artista norvegiană Mette Edvardsen și în cooperare cu artiști și profesioniști români și internaționali. Creând un cadru favorabil pentru dezvoltarea artei, prin oportunități de evoluție profesională – job shadowing și mentorat, proiectul implementat de Asociația 4Culture propune o abordare progresivă, bazată pe analiza și prospectarea direcțiilor inovatoare, prin identificarea și asumarea formatelor artistice de tip hibrid.
Proiectele 4Culture au o dimensiune europeană, potențial de multiplicare a rezultatelor și o expunere publică de anvergură. Prin activitatea PERSPECTIVES IN MOTION din cadrul proiectului EXPLORING PLUREALITIES, propunem două simpozioane și o platformă digitală, ce vor capacita resursele 4Culture și ale partenerilor săi și vor asigura o diseminare a producțiilor realizate către noi audiențe pentru artele contemporane performative – dans, performance, și artele vizuale ( instalații, proiecte new media și artă digitală). Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 963.612 lei (195.288,49 euro)
Durată: 24 luni

www.exploringplurealities.com
www.4culture.ro
www.metteedvardsen.be

________________________________

Producător: ASOCIATIA 4 CULTURE

Partener proiect: METTE EDVARDSEN (Norvegia)

Partener local: WASP Working Art Space and Production

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

________________________________

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Europa și consolidarea relațiilor bilaterale dintre țările donatoare și 15 țări UE din Europa Centrală și de Sud și Statele Baltice.

Cele trei țări donatoare cooperează îndeaproape cu UE prin Acordul Spațiului Economic European (SEE). Donatorii au oferit 3,3 miliarde de euro prin schema de granturi consecutive între 1994 și 2014. Pentru perioada 2014-2021, granturile SEE se ridică la 1,55 miliarde de euro. Mai multe informații pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

#eeagrants #rocultura