Concept și direcție artistică: Andreea Căpitănescu
Co-autori & performeri: Alisia Nină, Ciprian Chiujdea, Ciprian Mihăilă-Leotescu, Cosmin Dorian Ilie, Pedro Gafei Aurelian, Vlad Benescu
Invitați speciali (UA): Lena Sabosia, Anton Ovchinnikov
Participă studenți/studente ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală: Anul I Coregrafie: Agapi Andreea, Luchian Alexandra, Müller Lili, Dobre Andreea; Anul II Coregrafie: Băiașu Ioana, Croitoru Radu; Anul III Coregrafie: Hera Erika, Neda Silvana; Master Actorie: Isabela Haiduc, Ioana Dima, Francesca Garbalau; Doctorand ULBS: Gajim Constantin; Absolventă Master Actorie ULBS: Jurj Andrada
Pentru a interacționa și a lua parte în mod direct cu evenimentul performativ, publicul este rugat să aibă la dispoziție un telefon mobil și un set de căști pentru a se conecta cu restul participanților. Organizatorul dispune de un număr limitat.
Desfășurare intervenții:
- Joi – în fața Facultății de Litere Sibiu, 14:00-16:00
- Vineri – Piața Huet, 12:00-14:00
- Sâmbătă – Piața Habermann, 12:00-14:00
Ultimele intervenții în spațiul public, parte din proiectul ”Intimate Choreographies. Cartografierea unei noi realități” vor avea loc la Sibiu. În parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga”, evenimentele se vor desfășura în 27, 28, 29 octombrie, 14:00 – 16:00.Primele etape ale proiectului au avut loc în luna octombrie la București și Brașov.
O instalație performativă rezultată din acțiunile proiectului va fi prezentată publicului în cadrul unui expoziții ce va avea loc în luna noiembrie la WASP Working Art Space and Production, București și alte locații din țară.Intervenția artistică constă în ghidarea audio în spațiul public a unui grup de maxim 20 de participanți simultan printr-un sistem audio individual (căști și receiver).
Construcția coregrafică și dramaturgică, include indicații privind interacțiunea cu cei din jur, acțiuni coregrafice comune, integrând totodată momente de reflecție individuală experimentate simultan, prin fragmente din poemele artistului Anton Ovchinnikov (traduse în limba română și engleză) și texte scrise de artiștii participanți.Din prima zi de război, dansatorul și coregraful ucrainean Anton Ovchinnikov, scrie și postează pe contul personal de social media poezii și poeme scurte, într-o încercare de a rămâne conectat artistic la experiența traumatizantă a izolării forțate, a violenței, deznădejdii și speranței, a unui corp blocat și captiv, care continuă să creeze o coregrafie a gândurilor, într-un timp care se dilată odată cu conștientizarea fragilității fiecărei ore de viață.
Conceptul proiectului pornește de la ideea ca spațiul de supraveghere/urmărire poate genera de fapt o intimitate emoțională profundă, care odată transpusă în cadrul instalației, subminează structura de putere detașată și neuniformă a tehnologiei.**Intervențiile performative publice sunt documentate vizual și sonor. Prin participare publicul oferă dreptul organizatorului de utilizare al imaginilor și al înregistrărilor pentru: apariția pe paginile de comunicare ale partenerilor și finanțatorilor / apariția în instalația performativă rezultată din acțiunile proiectului prezentată publicului în cadrul unui expoziții ce va avea loc în WASP Working Art Space and Production, București și în alte locații.
______________________________
Producător: Asociația 4 Culture
Co-producător: WASP Studios
Partener în Sibiu: Universitatea „Lucian Blaga”
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă, în cadrul Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitiv