???????? ??????????????. ?????????????? ???? ??? ???????̆?̦? – ????̦??

Concept și direcție artistică: Andreea Căpitănescu

Co-autori & performeri: Alisia Nină, Ciprian Chiujdea, Ciprian Mihăilă-Leotescu, Cosmin 

Dorian Ilie, Pedro Gafei Aurelian, Vlad Benescu

Invitați speciali (UA): Lena Sabosia, Anton Ovchinnikov

Date desfășurare intervenții:18,19, 20 octombrie, între orele 12:00-15:00

? Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch

____________________________________

A
B

____________________________________

Proiectul ”Intimate Choreographies. Cartografierea unei noi realități”, organizat de Asociația 4Culture, în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch, invită publicul brașovean să participe în zilele 18, 19, 20 octombrie, între orele 12:00-15:00 la o serie de intervenții audio-performative cu durata de 30 minute. 

Intervenția artistică constă în ghidarea audio în spațiul public a unui grup de maxim 20 de participanți simultan printr-un sistem audio individual (căști și receiver). Construcția coregrafică și dramaturgică, include indicații privind interacțiunea cu cei din jur, acțiuni coregrafice comune, integrând totodată momente de reflecție individuală experimentate simultan, prin fragmente din poemele artistului Anton Ovchinnikov (traduse în limba română și engleză) și texte scrise de artiștii participanți.

Din prima zi de război, dansatorul și coregraful ucrainean Anton Ovchinnikov, scrie și postează pe contul personal de social media poezii și poeme scurte, într-o încercare de a rămâne conectat artistic la experiența traumatizantă a izolării forțate, a violenței, deznădejdii și speranței, a unui corp blocat și captiv, care continuă să creeze o coregrafie a gândurilor, într-un timp care se dilată odată cu conștientizarea fragilității fiecărei ore de viață.

Conceptul proiectului pornește de la ideea ca spațiul de supraveghere/urmărire poate genera de fapt o intimitate emoțională profundă, care odată transpusă în cadrul instalației, subminează structura de putere detașată și neuniformă a tehnologiei.

Prima etapă a proiectului a avut loc la București în perioada 03 – 12 octombrie, activitățile urmând să se desfășoare și la Brașov și Sibiu. O instalație performativă rezultată din acțiunile proiectului va fi prezentată publicului în cadrul unui expoziții ce va avea loc în luna noiembrie la WASP Working Art Space and Production, București și alte locații din țară.

**Intervențiile performative publice sunt documentate vizual și sonor. Prin participare publicul oferă dreptul organizatorului de utilizare al imaginilor și al înregistrărilor pentru: apariția pe paginile de comunicare ale partenerilor și finanțatorilor / apariția în instalația performativă rezultată din acțiunile proiectului prezentată publicului în cadrul unui expoziții ce va avea loc în WASP Working Art Space and Production, București și în alte locații.

______________________________

Producer: 4Culture Association

Co-Producer: WASP Studios

Partener în Brașov: Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch.

Project financed by the Municipality of Brașov

The cultural project is co-financed by the National Cultural Fund Administration (AFCN). It does not necessarily represent the position of AFCN. The AFCN is not responsible for the content of the project or the manner in which the results of the project may be used. These are entirely the responsibility of the funding recipient.

Media partners: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă